info@chinesekredietunie.nl

CKN keert hoog rendement uit aan leden

CKN keert hoog rendement uit aan leden

9 september 2020 – Terwijl de economie flink terugloopt, veel ondernemingen last hebben van de gevolgen door het coronavirus en de rente van spaarrekeningen bijna tot nul is gedaald, blijkt de Chinese Kredietunie Nederland (CKN) een stabiele factor in deze tijden te zijn. Deze coöperatie bestaat sinds 2018, behaalde elk jaar haar doelstellingen en betaalde haar leden (certificaathouders) jaarlijks 5% rendement uit.

Onlangs kregen alle certificaathouders van CKN voor de 3e keer hun jaarlijkse vergoeding van 5% uitgekeerd. Leden van CKN kunnen participatiecertificaten à € 10.000,- afnemen tegen 5% rendement. “Bijvoorbeeld een lid/certificaathouder die 2 participatiecertificaten bij ons afneemt, loopt nauwelijks risico, ontvangt elk jaar 5% rendement en dat betekent € 1.000,-. Dit is toch mooi meegenomen? Dit rendement haal je niet bij een gewone spaarrekening op de bank en ook niet meer via aandelen”, licht Di Yung Li, voorzitter CKN, toe.

Stabiliteit en rendement
In deze coronatijden blijkt CKN een stabiele organisatie te zijn. “Ondanks het huidige economisch klimaat en de sombere vooruitzichten zijn wij heel blij dat onze coöperatie het goed doet. Wij zijn immers een jonge organisatie en bestaan bij de gratie van onze leden. Wij brengen ondernemers, kredietgevers en kredietnemers, bij elkaar voor kredietverlening en investeringen zonder tussenkomst van een bank. Kredietgevers investeren in onze projecten via de aanschaf van participatiecertificaten en kredietnemers helpen wij op weg met leningen. Gelukkig hebben wij tot nog toe geen last van kredietnemers die, als gevolg van de coronacrisis, hun verplichtingen niet nakomen. Hierdoor kunnen wij elk jaar 5% rendement uitkeren aan onze kredietgevers”, vult Li aan.

Alternatief
Veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kunnen in deze tijden onvoldoende terecht bij banken en andere financiële instellingen voor het financieren van groei, overname of noodzakelijke investeringen. Ondernemers in bepaalde sectoren, zoals vastgoed, horeca, handel, toerisme en dergelijke hebben over het algemeen moeite om financiering te regelen via de reguliere financiële instellingen. CKN biedt hiervoor een alternatief. “Ik had geen lening nodig, maar vond 5% rendement wel aantrekkelijk en had daarom vorig jaar enkele participatiecertificaten van CKN aangeschaft. Een paar maanden geleden keerde CKN 5% rendement uit en dat was toch heel fijn. Deze certificaten zijn voor mijn jonge kinderen, want tegenwoordig levert een spaarrekening niks op. Straks kost het mij geld om spaargeld te stallen bij een bank”, geeft Kwang Wong, zelfstandig ondernemer, aan. Wong vervolgt: “Ik overweeg om dit najaar nog een certificaat aan te schaffen, want dat biedt mij in deze tijden toch meer zekerheid en rendement dan geld bij een bank of thuis te bewaren.“

Foto: Mimi Thian