info@chinesekredietunie.nl

Krediet geven


spacer

Ik wil krediet geven (investeren). Hoe gaat dat?

Chinese Kredietunie Nederland (CKN) richt zich primair op Chinees gerelateerde ondernemers, die bereid zijn om andere (Chinese) ondernemers te helpen met financiering en een vrij besteedbaar vermogen ter beschikking stellen voor kredieten. Ook Nederlandse ondernemers en ondernemers van niet-Chinese afkomst zijn van harte welkom om mee te doen. Bijvoorbeeld ondernemers die zaken doen met Chinese ondernemers en/of actief zijn op het vlak van China-business.

Heeft u interesse om krediet te geven (te investeren)? Voorwaarde is dat u eerst lid moet worden van CKN. Daarna kunt u als lid investeren in kredieten van CKN door het afnemen van participatiecertificaten.
Wij attenderen u er op dat aan een investering wel risico’s zijn verbonden. Deze risico’s staan beschreven in het Informatie Memorandum, dat u kunt downloaden via deze site. Voor het aanbieden van een participatiecertificaat van CKN geldt geen prospectusplicht en er is geen toezicht van de AFM vereist. CKN maakt gebruik van wettelijke vrijstellingen die binnen de Wet op het Financieel Toezicht van toepassing zijn.

Participatiecertificaat

Om lid te kunnen worden, zowel om kapitaal in te brengen of krediet te nemen, zult u minimaal één participatiecertificaat op naam moeten aanschaffen. Een participatiecertificaat geeft een stem in de algemene ledenvergadering. De waarde van een participatiecertificaat bedraagt € 10.000,-.
Over de waarde van een participatiecertficaat van € 10.000,- ontvangt de kredietgever jaarlijks een vergoeding van 5% (streefrendement). Bijvoorbeeld: indien een lid (kredietgever) vijf certificaten à € 10.000,- aanschaft, dat is dus € 50.000,-, ontvangt hij/zij jaarlijks een vergoeding van € 2.500,-.
De verwachting is dat de waarde van een participatiecertificaat van CKN de komende 5 jaar zal stijgen tussen 8% à 10%. Dus, u kunt CKN steunen door de afname van een of meerdere participatiecertificaten. Dat is geheel aan u.

Geld via Stichting Beheer Derdengelden

De geldstromen tussen de leden en CKN verlopen via de Stichting Beheer Derdengelden van de Vereniging Samenwerkende Kredietunies. Dit betekent dat Stichting Beheer Derdengelden in eerste instantie de gelden beheert. Deze stichting bewaart de gelden van CKN en voert betaalopdrachten uit conform de instructies van CKN. Deze betaalopdrachten vinden plaats in het kader van lidmaatschapsgelden, kredieten en participatiecertificaten.

Lid worden

Als u lid wordt van Chinese Kredietunie Nederland (CKN) gelden de volgende criteria:
– U bent bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als ondernemer;
– U betaalt jaarlijks € 120,- contributie voor het lidmaatschap van CKN (dit verschaft u het recht om een of meerdere participatiecertificaten af te nemen).

Klik hier om in te schrijven als lid

Krediet geven (investeren)

Bent u al lid van Chinese Kredietunie Nederland? En wilt u krediet geven (investeren) door het afnemen van participatiecertificaten? Ga naar ‘Mijn Kredietunie’ en log in. (Klik op button ‘Participaties’ op uw dashboard).

 

Financiering voor en door Chinese ondernemers

为华人企业家 – 由华人企业家提供的融资信贷服务