info@chinesekredietunie.nl

Eerste kredietunie voor Chinese ondernemers van start

Eerste kredietunie voor Chinese ondernemers van start

25 juni 2018 – In het fraaie Chinese floating restaurant Sea Palace vond op 25 juni in Amsterdam de feestelijke oprichting van de Chinese Kredietunie Nederland plaats. Dit is de eerste Chinese kredietunie in Nederland. De Chinese Kredietunie Nederland (CKN) richt zich primair op Chinese mkb-ondernemers in uiteenlopende sectoren, van horeca tot vastgoed, van handel tot zakelijke dienstverlening. Daarbij werkt CKN samen met onder meer Rabobank. CKN is dé kredietunie voor en door Chinese ondernemers.

Een kredietunie is een besloten coöperatie en bestaat uit leden. Deze leden zijn kredietgevers (investeerders) en kredietnemers. Chinese Kredietunie Nederland brengt Chinese mkb-ondernemers (kredietgevers en kredietnemers) in Nederland bij elkaar binnen een coöperatie. Ook ondernemers van niet-Chinese komaf, die affiniteit hebben met China-business of zaken doen met Chinese bedrijven zijn welkom. Binnen CKN stellen succesvolle ondernemers financiële middelen, contacten en expertise beschikbaar om collega-ondernemers in Nederland verder te helpen.

Hoge ondernemersgraad
“In Nederland wonen ongeveer 160.000 mensen met een Chinese achtergrond. De ondernemersgraad van de Chinezen in Nederland is hoog, maar liefst 14%, tegenover 7% onder de Nederlanders. Dus tweemaal zo hoog. Ongeveer 6.000 bedrijven in Nederland worden gerund door Chinese mkb-ondernemers. Voor al dat zaken doen, is geld nodig, veel geld. Want geld is de smeerolie van de economie en zorgt voor investeringen, groei en innovatie. Veel van deze Chinese ondernemers kunnen tegenwoordig niet meer gemakkelijk terecht bij de reguliere banken voor een lening. Wij zijn ervan overtuigd dat een kredietunie een goed alternatief is naast een bank voor het aanvragen van een lening. Daarnaast kennen wij de Aziatische cultuur en bieden wij service in de Nederlandse en Chinese taal,” licht Di Yung Li, voorzitter CKN, toe. “CKN is pas net opgericht en wij hebben nu al meer dan 30 toezeggingen van ondernemers die krediet willen geven en wij ontvingen ook meerdere aanvragen voor een lening. Dit is een mooie start!” vult Li aan.

Sterke punten Chinese Kredietunie Nederland
CKN beschikt over een aantal sterke punten:
– Voor en door Chinese ondernemers die krediet geven (investeren) en krediet afnemen;
– Coöperatie voor Chinese en Chinees gerelateerde ondernemers in horeca, handel, vastgoed, zakelijke dienstverlening en andere sectoren in Nederland;
– Onderscheidt zich t.o.v. reguliere banken door een flexibel beleid in financiering met concurrerende rente;
– 5% rendement op ingelegd kapitaal (streefrendement);
– Veel expertise in huis van diverse sectoren, service in Chinese en Nederlandse taal;
– Werkt samen met Rabobank, Vereniging van Samenwerkende Kredietunies e.a.

Bekijk de foto’s van de oprichtingsbijeenkomst op 25 juni jl.


Nadere informatie voor pers

Chang Wong, tel. 06-54752938, e-mail: changwong13@gmail.com